Op naar San Jose - Reisverslag uit San José, Costa Rica van Ans & Piet - WaarBenJij.nu Op naar San Jose - Reisverslag uit San José, Costa Rica van Ans & Piet - WaarBenJij.nu

Op naar San Jose

Door: Ans

Blijf op de hoogte en volg Ans & Piet

24 Maart 2016 | Costa Rica, San José

Vandaag gaan we weg van de kust en op weg naar San Jose. We willen op het einde van de dag de auto inleveren.
Eerst nog een laatste ontbijtje met zicht op de oceaan en een laatste keer de toekan gespot die in de bomen huist. Hij gaat er mooi voor zitten.
Gelukkig gaat de rit over asfaltwegen maar het wordt weer een hele klim. De bergrug die we over moeten is ruim 3000 meter hoog. Dat betekent veel slingeren en geduldig achter grote Mack trucks hangen die naar boven ploeteren. Het is een redelijk heldere dag dus af en toe mooie uitzichten. Hoe hoger we komen hoe groener het wordt. En de soorten planten veranderen mee. Maar het wordt ook kouder. Zijn we een paar uur eerder al weer klam van het zweet vertrokken, als ik uitstap om een foto te nemen krijg ik kippevel.
De afdaling gaat heel vlot omdat er heel weinig traag verkeer is. We rijden wel een poosje achter een wielrenner die ook met 70 kilometer de afdaling maakt. Doodeng. We zijn blij als we hem kunnen passeren, als hij valt dan is het niet voor de wielen van onze auto.
Voor dat we doorrijden naar San Jose besluiten we te stoppen bij de Lankester tuinen in Cartago. Het is de botanische tuin van de universiteit van Costa Rica. Zeer de moeite waard met een uitgebreide orchideeen- en Bromeliacollectie. Veel foto's gemaakt die we in het wild niet konden bereiken of niet gezien hadden. Jammer dat je er niets kan eten of drinken want daar waren we na bijna 4 uur klimmen, draaien en dalen wel aan toe.
Als we later naar San Jose rijden stoppen we bij de eerste beste Mc Donalds. Reden schone toilet, wi-fi en natuurlijk om wat eten.
We rijden San Jose in tijdens het spitsuur. Het hostel voor deze nacht kunnen we zonder oponthoud bereiken. Maar als we, nadat we de bagage afgezet hebben, verder rijden om de auto in te leveren loopt het helemaal vast. De straatjes staan vol met bussen en auto's en daar tussendoor krioelen voetgangers. Maar grotendeels stapvoets rijdend bereiken we het autoverhuurbedrijf. Inleveren gaat zonder problemen en brengt geen extra kosten mee. We hebben dan nog een uurtje om de stad een beetje te verkennen. Om 18.00 uur is het donker en kort daarna valt het meeste openbare leven stil. Winkels gaan dicht en het aantal mensen op straat wordt snel minder. Tijd om nog wat te eten en naar het hostel terug te gaan. We gaan weer vroeg naar bed. In San Jose koelt het 's nachts wel af dus een kamer zonder ventilator of airco. Heb deze avond zelfs een vestje aangehad, temperatuur scheelt 10 graden met de kust.
Helaas geen foto's bij mijn verhaaltje. Camera heeft nog steeds nukken. Foto's maken gaat maar overzetten naar mijn IPad niet. Bij een poging om foto's van het kaartje van Piet over te zetten in Google foto's heb ik het kaartje gewist. Ook een beetje stom van mij om in de Spaanse Windows iets dergelijks te doen. Gelukkig is de ramp te overzien. We hebben een ander kaartje in het toestel gedaan en de verloren foto's vinden we wel weer terug met een herstelprogramma.

• 24 Maart 2016 - 15:29

Jozien:

wat een verhaal weer, echt genieten vd natuur, en omgeving, veilig auto ingeleverd en weer verder op pad...........heel veel plezier met voldoening

• 24 Maart 2016 - 17:44

Jeannita :

Morgen jullie lange bus reis als ik het goed heb. Hopelijk valt het mee. Geniet nog van je laatste dagen vakantie. Heb met veel plezier jullie reisverhalen gelezen

• 24 Maart 2016 - 17:44

Jeannita :