Op reis - Reisverslag uit Panama-stad, Panama van Ans & Piet - WaarBenJij.nu Op reis - Reisverslag uit Panama-stad, Panama van Ans & Piet - WaarBenJij.nu

Op reis

Door: Ans

Blijf op de hoogte en volg Ans & Piet

01 Maart 2016 | Panama, Panama-stad

Het kan niet anders of je wordt vroeg wakker op de vertrekdag. Maar zoals alle dagen vooraf: geen stress. Margriet en Jasmijn brengen ons naar Schiphol. Het inchecken van de bagage gaat ook voortaan volledig automatisch, onze instapkaart en de plaats in het vliegtuig was eerder thuis al geregeld.
De vlucht verloopt voorspoedig, er was wel lange tijd dreiging van turbulentie want we moesten braaf blijven zitten. Drankjes en maaltijden werden verstrekt. Alles verpakt in bakjes, zakjes e.d. met delfts blauwe motieven. Zag er leuk uit.
Ik heb drie films gekeken tijdens deze vlucht. Dit is normaalgesproken het aantal films wat ik gemiddeld in een jaar bekijk. Maar het doodt de tijd wel. Want 11 uur vliegen blijft lang.
We landen iets eerder dan gepland maar die tijdwinst gaat al snel verloren. Eerst moeten we nog een poos op de landingsbaan wachten voor we verder mogen en als we eindelijk bij de gate zijn duurt het ook nog lang voordat we van boord mogen. Ruim een uur nadat we geland zijn staan we buiten waar we afgehaald worden door een taxi. Dan nog een ritje van een half uur naar de stad. Als we uitstappen merken we pas hoe heet het is. Het is nog steeds 30 graden om zes uur 's avonds. We lopen nog een beetje door de buurt, eten nog wat bij de lokale KFC, drinken een pilsje in tuin van het hostel en gaan om 9 uur slapen, Nederlandse tijd 3 uur 's nachts. als ik dit schrijf is het al de volgende morgen 5 uur. Ben lekker in de tuin gaan zitten, een vogel fluit en de stad wordt wakker. We gaan al vroeg op pad naar het busstation. We reizen vandaag via David naar Boquete, een plaats in het groen, iets hoger gelegen en temperatuur onder de 30 graden.

• 01 Maart 2016 - 19:03

Jozien:

Dat is stap een, de reis is goedgegaan en dat is fijn. toch, slapen deed je allicht na zoveel uren, veel plezier en samen genieten tijdens de verdere reis. Ik vind het leuk om mee te lezen. Hier is het regen, natte sneeuw wind en erggggggg koud brrrrrrrrr!!

• 01 Maart 2016 - 19:19

Hannie:

Fijn dat jullie reis voorspoedig was! Nu een beetje (veel) acclimatiseren, poe wat een hitte en dat in de winter :-)

• 01 Maart 2016 - 19:43

Marie-José:

Hoi Ans en Piet, fijn om te lezen dat de reis goed is verlopen. Blijft wonderlijk om naar 11 uur reizen aan de andere kant van de plas uit te stappen. We gaan jullie verslagen met veel plezier lezen. Groetjes