Mist, goulashsoep en stof
Door: Ans
Blijf op de hoogte en volg Ans & Piet
15 Maart 2016 | Costa Rica, Monte Verde
We hebben ons al vaak afgevraagd hoe het komt dat er zoveel Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse toeristen en hosteleigenaren zijn in Panama en Costa Rica. In het kader van het onderzoek stoppen we bij "the German Bakery" een restaurant/bakkerij op onze route. We eten hier heerlijke goulashsoep met Duits brood en als toetje Apfelstrudel.
Het is goed dat we een stevige lunch gehad hebben want het laatste deel van de rit naar de eindbestemming voor vandaag, Santa Elena, is lang en zwaar. Een gravelpad van het ergste soort met hele diepen kuilen en scherpe bochten, maar als beloning soms prachtig uitzicht over de heuvels. Wel een paar uur lang sukkelen we met 15-20 km per uur over deze stoffige weg. Om half 4 zijn we eindelijk op de plaats van bestemming, helemaal gaar. Even inchecken, boodschapjes doen en een avondexcursie bespreken. Dan gewoon even zitten en bijkomen.
De avondexcursie is een succes want we zien een luiaard door de boomtoppen kruipen, slapende vogels, slangen en een wandelende tak van 30 cm lang. Na de wandeling nog snel pasta met een sausje gekookt, biertje gedronken, plannen gemaakt en dan slapen.
Het koelt hier 's nachts lekker af dus dat is heerlijk slapen