Een lange dag - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Ans & Piet - WaarBenJij.nu Een lange dag - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Ans & Piet - WaarBenJij.nu

Een lange dag

Door: Ans

Blijf op de hoogte en volg Ans & Piet

01 November 2018 | Thailand, Bangkok

Daar sta je dan weer in Bangkok. Hoewel het 5 jaar geleden is dat we hier voor een vergelijkbare stopover zijn geweest is het opvallend hoe vertrouwd sommige dingen overkomen. Het reizen van het vliegveld naar onze eindbestemming in de wijk Silom met trein en metro is een makkie. Alleen de keuze links of rechtsaf bij de uitgang blijft onze zwakke punt. Das dan wel jammer als je met een rugzak op bij 30 graden na het missen van een nacht slaap er achter komt dat je de verkeerde kant opgelopen bent. Maar een hulpvaardig meisje met Google Maps op haar telefoon zet ons op het goede spoor. Op onze wandeling passeren we een middelbare school die aan het uitgaan is. Het is druk op de stoep met leerlingen in schooluniform, allerlei stalletjes met wat jeugd lekker vindt om te snacken na school. Er worden sateetjes en worstjes geroosterd, er is milkshake, ijs, koekjes en nog meer lekkere dikmakers. En het vind gretig aftrek wat aan het postuur van veel leerlingen te zien is. Er zijn veel kinderen die opgehaald worden. Dit geeft veel extra verkeer. Er staan verschillende politieagenten ijverig te zwaaien en driftig op hun fluitjes te blazen. We weten het nu zeker, we zijn weer terug in Azie.
Na het missen van een nacht slaap tijdens de vlucht naar Bangkok hebbe we besloten een soort harde reset van onze biologische klok te doen. Op onze eerste dag in Bangkok hebben we het na aankomst in het hostel geen dutje gedaan maar de straat opgegaan. Het is spitsuur en het verkeer is een chaos op Silom road. We ontsnappen de drukte even door een Hindoe tempel in te lopen. het blijkt de Shr Maha Mariamman tempel te zijn die al meer dan 100 jaar bestaat. Maar ook hier is het spitsuur met offeren en wierookbranden. We bekijken het offeren van schalen met bloemen en fruit van een afstandje en proberen de logistiek achter deze symbolische offers te ontrafelen. Inderdaad worden de ananas en bananen ook weer bij een later offer gebruikt.
Uiteindelijk belanden we op een terras waar we ons belonen met heerlijk koud bier en wat snackjes. Voor dat we de nacht ingaan, om 7 uur, eerst nog een maaltijd. Het is nog niet druk in de restaurants en we werken ons eten snel naar binnen. Als we in ons bed liggen zijn we vertrokken. Wat wil je als je bijna 30 uur wakker geweest bent.

• 03 November 2018 - 03:49

Marie-José:

Goedemorgen, wat leuk om jullie weer op een afstandje te volgen! Dit wordt de komende weken toegevoegd aan mijn ochtendritueel. Ik wens jullie een mooie reis.

• 03 November 2018 - 06:47

Hannie:

natuurlijk volg ik jullie ook op de voet! Heerlijk om jullie vakantie mee te beleven, GENIET!!