Watervallen - Reisverslag uit Luang Prabang, Laos van Ans & Piet - WaarBenJij.nu Watervallen - Reisverslag uit Luang Prabang, Laos van Ans & Piet - WaarBenJij.nu

Watervallen

Door: Ans

Blijf op de hoogte en volg Ans & Piet

06 November 2018 | Laos, Luang Prabang

Het voornemen om de dag vroeg te beginnen voeren we niet uit. Het is al 8 uur geweest als we wakker schrikken. Hoewel bij de tempel in de buurt om 4 uur in de morgen een ceremonie begint met trommel en een uur daarna de marktje opgebouwd wordt hebben we niet echt last van dit geluid. Het hoort bij Luang Prabang.
Vandaag staat een bezoek aan de Tat Kuang Si waterval op het programma. Deze waterval ligt ruim 30 km van Luang Prabang. De keuze is met de tuk tuk je laten brengen of een scooter huren. Wij kiezen voor het laatste om wat meer vrijheid te hebben. Dus iets na elven tuffen we het stadje uit. We voelen ons net Bob en Annie.
Een uur later staan we bij de watervallen. De rit is wel intensief. De weg is van slechte kwaliteit en er zitten verradelijke gaten in de weg. Zeker als die net in de schaduw liggen kunnen ze verrassen. Maar ook na een bocht is het opletten voor gaten. Gelukkig is er weinig verkeer op de weg want met het ontwijken van de gaten moet je soms onverwacht uitwijken.
Bij de watervallen parkeren we onze scooter op de aangewezen parkeerplaats en betalen de 2000 kip die een parkeerplaats kost (0,25). De watervallen liggen in een Nationaal Park. Op weg naar de watervallen passeren we nog een beren opvang. Laos kent twee beersoorten, Moon en Sun beren, de ene heeft een beige kraag en de andere een witte en is wat groter dan de eerste.
Aangekomen bij de watervallen nemen we het pad aan de rechterkant van de waterval. Het is het zgn. hike pad. Er komt iets meer klimwerk aan te pas dan aan het linkerpad. Maar we hebben wel prachtig zicht op de verschillende plateau’s van de waterval. Het is een prachtige waterval met snelstromend water.
Het water in de bassins heeft een bijzonder blauwgroene kleur. Bij de hoogste waterval stort het water 60 meter naar beneden.
Na de watervallen bezoeken we nog een vlindertuin die vlak bij ligt. We hebben al veel vlinders in het wild gezien maar toch is het iets makkelijker in zo’n tuin om ze te bekijken. Fotograferen valt niet zo mee.
Als we terug rijden naar Luang Prabang maken we nog een stop bij een terras wat uitkijkt over de Mekong rivier. Het blijft een bijzondere rivier. We rijden door verschillende dorpjes en zien wat van het leven wat zich hier afspeelt. Als we weer terug zijn en onze scooter ingeleverd hebben lopen we weer naar de rivier om de zonsondergang te zien en onze dorst te lessen.