Over de grens
Door: Ans
Blijf op de hoogte en volg Ans & Piet
04 November 2018 | Laos, Luang Prabang
Op het vliegveld de gebruikelijke drukte, veel mensen, veel dozen bij de bagage, lange rijen. Onze incheckbalie is gelukkig rustig.
Wachten doen we met koffie en een tosti. De vlucht verloopt vlot en op de verwachte tijd landen we op het vliegveldje van Luang Prebang. Maar voor we verder kunnen moeten we nog een visum aanvragen. Het is een formaliteit die 35 dollar p.p. kost. Daarboven komt er nog 1 dollar verwerkingskosten bij. Beetje raar omdat zo apart te moeten betalen. Maar ook de kosten voor het visum verschilt per land van herkomst. Je hebt 30, 35 en 40 dollar landen. Maar de Canadezen zijn koploper, ze betalen 42 dollar. Heeft dit land ooit iets verkeerd gezegd op een vergadering en dit moeten bekopen met een hogere visumprijs?
De taxi is zo geregeld en we worden dicht bij onze Airbnb adres afgezet. En dan, jawel we doen het weer, lopen we de verkeerde kant op. Uiteindelijk loopt iemand ons door de wirwar van kleine straatjes naar de juiste hoek en daar vinden we het huis. Helaas, de eigenaresse is niet thuis. Een overbuurman vangt ons op en belt haar op. Vijf minuutjes later komt ze aangereden op haar brommertje en kunnen we naar binnen. De Franse eigenaresse runt samen met haar man twee restaurants in Luang Prebang en was blijkbaar de tijd vergeten. We ontvangen de sleutel en maken nog een praatje maar dan willen we graag nog even naar de Mekongrivier om de zonsondergang te zien. We zoeken een terras op en eten bij de ondergaande zon. Later lopen we nog over de avondmarkt en komen op de foodmarket waar het rond 8 uur bommetjevol is. Hier wordt het eten in kleine kraampjes klaargemaakt. Hier eten we nog maar een portie. Rijst met gewokte groentes, kip en gember, royaal gember. Maar wel yammy. Biertje erbij, wie doet je wat. Luang Prebang is echt leuk dus besluiten we een nacht langer te blijven. De route door Laos krijgt ook steeds meer vorm. Morgen gaan de omgeving verder verkennen
05 November 2018 - 08:43
EllyHavermans:
Goedemiddag is het hier Piet en Ans,
Jullie hebben al veel gezien in korte tijd. Je schrijft het zo leuk Ans knap hoor. Leuk om jullie zo te volgen.
Geniet ervan, groetjes vanuit een zonnig Hulten Kees en Elly -
05 November 2018 - 16:27
Moeder:
Hoi reizigers leuk verslag ik geniet er van en jullie ook gr moeder