Op de fiets
Door: ans
Blijf op de hoogte en volg Ans & Piet
03 November 2018 | Thailand, Bangkok
We zijn net op tijd bij de fietstour. Eerst worden de fietsen uitgedeeld. Prima fiets, ik laat het zadel laag zetten zodat ik makkelijk met mijn voeten aan de grond kan. Omdat we door smalle straatjes gaan is dat gewoon heel praktisch.
Het is de tweede keer dat we gaan fietsen in Bangkok. De vorige keer is 5 jaar geleden en was met een ander bedrijf.
Al snel na vertrek rijden we door allerlei straatjes en steegjes. Onze eerste stop waar het een en ander wordt uitgelegd is bij een tempel. Mooie tempel en mooie plaats voor wat uitleg was het niet dat het gebed van de naastgelegen tempel via luidsprekers over het plein schalde.
De fietstocht gaat natuurlijk door Chinatown, langs de rivier en andere buurtjes. Maar overal voornamelijk door smalle kronkelige paadjes die tussen de huizen doorlopen. De fietsen hebben bewust geen bel om te voorkomen dat je die constant gebruikt. Er wordt in de straatjes/paadjes gewandeld, gekookt, gewoond, getransporteerd en alles er tussen in. Vaak remmen, voeten aan de grond en weer verder. Ook deze tweede keer blijft het een leuk avontuur. Ik heb een programma op mijn telefoon mee laten lopen zodat we na afloop nog eens terug kunnen kijken waar we geweest zijn. Zo kom ik ook aan de weet dat we ruim 16 kilometer gefietst hebben. We bezoeken ook twee plekken in het havengebied waar oude pakhuizen omgetoverd zijn tot hippe winkel/werkplekken. Vooral de voormalige Chineese pakhuizen aan de rivier zijn bijzonder, Lhong 1919. Bij het opknappen kwamen er allerlei tekeningen tevoorschijn die rond de ramen waren aangebracht. Met de renovatie zijn er op verschillende muren hele grote schilderingen in de zelfde sfeer aangebracht. Als
we hier zijn voelen we de hitte, het is ondertussen boven de 30 graden.
We maken ook nog een stop op de bloemenmarkt. De bloemen die hier verhandeld worden zijn voornamelijk bedoeld voor offering in de tempels. Veel bloemen worden kunstig allerlei slingers gemaakt.
Na 4,5 uur zijn we weer terug op het beginpunt. We gaan terug naar Mc Donalds voor een ijsje. We hebben zoveel vertrouwen in de hygiene bij de mac dat we dat wel aandurven. Het is hier koel en er is wi-fi zodat we de plannen voor de rest van de dag en de reis voor morgen onder het genot van ijs en koffie hier verder uitwerken.
We nemen ons voor om vanavond naar een avondmarkt te gaan. Het is 45 minuutjes lopen en we moeten de rivier oversteken met een pontje.
De route is redelijk eenvoudig denken we. Maar helaas is het erg moeilijk om je te orienteren in deze wirwar van straten. Daarnaast hebben we geen horloges aan dus weten we niet of we 10 minuten of al 20 minuten aan het lopen zijn. Als we ter controle op de Ipad kijken of we de goede kant opgaan blijkt dus dat we ondertussen aardig aan het afdwalen zijn. Dat is niet wat je wilt bij een temperatuur die nog steeds boven de 30 is en met zin in eten. We vinden onze weg naar een pondje en hierna is het nog een stuk lopen naar de markt. Uiteindelijk vinden we de markt en we zijn teleurgesteld in wat het is. De markt die we eerder bij de rivier over moesten is 10 keer leuker dan deze markt die we na veel geploeter gevonden hebben. Bij een straattentje bestellen we een maaltijd want we zijn echt toe aan eten. Rijst met groente en wat vis of vlees. Smaakt prima en we rekenen 80 Bath af. Omgerekend 2,40 voor twee maaltijden.
We komen tot de conclusie dat het erg onhandig is om geen horloge te dragen. Thuis is er allicht wel iets waar je de tijd op kunt zien maar hier is het erg onhandig om steeds op je telefoon te moeten kijken. Dus als we weer terug zijn bij de markt bij de rivier kopen we twee horloges. Voor nog geen tientje zijn we weer helemaal bij de tijd. Dit gaan we vieren op het terras waar we gisteren ook gezeten hebben. Eindelijk rust voor onze voeten.
04 November 2018 - 16:04
Marianne:
Hoi Ans en Piet
Inmiddels al weer op weg naar Laos vermoed ik. Geniet van het reizen en alle indrukken. Ik ga jullie volgen de komende tijd. Groetjes! -
04 November 2018 - 17:37
Moder:
Hoi reizigers mooie foto’s drukke dag En