Tweede dag in Doha - Reisverslag uit Doha, Qatar van Ans & Piet - WaarBenJij.nu Tweede dag in Doha - Reisverslag uit Doha, Qatar van Ans & Piet - WaarBenJij.nu

Tweede dag in Doha

Blijf op de hoogte en volg Ans & Piet

04 November 2017 | Qatar, Doha

Na heerlijk uitslapen en een ontbijtje genuttigd te hebben zijn we even naar de supermarkt geweest. Elise had nog wat nodig voor het avondeten. Op de groenteafdeling waren heel wat Nederlandse groenten te vinden. Altijd grappig om te zien waar je Nederlandse spullen tegenkomt. Onze eerste activiteit van de dag is een bezoek aan het Museum voor Islamitische Kunst. Een imposant gebouw van 4 etages. Alles is prachtig geexposeerd. Er is een grote collectie wapens te zien. Allerlei wapens uit de Islamitische wereld. Van zwaarden tot primitieve geweren. Alles rijk versiert, sommige zelfs ingelegd met goud. De meeste zijn nooit als wapen gebruikt maar als teken van rijkdom gedragen. Als ik me niet vergis is degene die de collectie verzamelt heeft een lid van de koninklijke familie. Maar ook prachtig aardewerk en siervoorwerpen en sieraden gezien. in de imposante hal van het museum geluncht met uitzicht op de skyline van Doha.
De volgende stop was een bezoek aan Souq Waqif, zeg maar de markthallen van Doha. Omdat we in de middag waren was het gedeeltelijk gesloten maar al wel een indruk gekregen van de nauwe straatjes en kraampjes. Net een filmdecor. Op een terras citroenlimonade met munt gedronken en lekker baklava als zoetje erbij. Een groep joelende schoolkinderen die ballonnen uitgedeeld krijgen verstoren de stilte. Uit het politiebureau tegenover het terras komen politieagenten, wel 10. Ze houden app’el en verdwijnen dan weer. Heeft voor mij een hoog Louis de Funes gehalte.
Om een mooie zonsondergang te zien zijn we teruggewandeld naar het museum om daarna door het park naar een plaats aan de Perzische Golf te gaan van waaruit we een prachtig uitzicht hebben op de skyline. We zien de zon ondergaan en langzaam een voor een gaat op de wolkenkrabbers de verlichting aan. We zitten heerlijk op een terras bij een temperatuur van 25-28 graden met een heerlijk briesje.
Als we rond 6 uur teruggaan naar het apartment met Elise brengen we de avond door met een glaasje wijn en wat snacks om laat te eten en vroeg naar bed te gaan.
Alcohol is hier te koop voor buitenlanders in speciale winkel. De inwoners van Qatar kunnen geen alcohol kopen.
Ik hoop de komende dagen fotos te plaatsen maar ik worstel een beetje met de techniek.